Wednesday 24 December 2008

So this is Christmas!


God Jul!

Jag hoppas ni allihopa har en fantastisk julafton just nu. Kanske precis sett färdigt Kalle? Här är julafton strax över, och trots att den har tillbringats i Japan har det känns som en väldigt lyckad och väldigt svensk jul (även om vi ibland fått improvisera lite à la Pettson och Findus; vår vackra julgran är exempelvis hopplockad av barrgrenar i plast från 100-yens-butiken runt hörnet).
Det har känts konstigt att vara så långt borta från alla som jag vanligtvis brukar fira jul med, men det har varit så fullt upp (jag var till exempel tvungen att gå i skolan i morse! SKANDAL!) att jag har kunnat koppla bort det värsta av det.

Min och Lisas julgran är ungefär bäst. Eller, ja, dekorationerna på den. (Ser mamma twist-chokladen?) Vi har män i vårt träd. För, i Japan växer män på träd. Typ. :)
Vi satte oss ned och hade rådslag och kom efter lite sådär lagom hetsig diskussion fram till 30 män som vi ansåg kunde få kvala in på vår top 30 män of all time. Alexander den Store. Oscar Wilde. Steven Gerrard. Date Masamune. Rasputin. Eddie Izzard. Eklektiskt, men så sant, så sant. Och överraskande dekorativt, så det var väldigt win-win på det hela.


Inte bara det att vår julgran är made of ungefär awesome, vårt julbord gick inte av för hackor det heller. Det formligen dignade! Köttbullar, sill, potatis, hembakt kornbröd, kreativ lösning på julmust (blandning av cola och öl), stilton - vad mer kan två svenskor tänkas behöva? (Ja, julskinka hade ju inte suttit dåligt, kanske. Men jag fick hemmagjord glögg med russin och skållade mandlar, så det var okej ändå.)

Vi har självklart också varit väldigt finklädda, som det passar en julafton, med julklänningar och röda band i håret (för att Madicken är en bra förebild, trots att hon inte är klok). Så på vår strandpromenad (komme man från Uddevalla är det tydligen väldigt traditionellt) lyste vi upp hela området.

Och presenterna. Presenterna! Jag har fått så mycket fint. Jag har fått en Starbucks-termos, böcker, en DVD om Liverpools Champions League vinst och annat väldigt, väldigt, väldigt trevligt. Så julen får tumme upp! Helt klart.

2 comments:

Anonymous said...

GOOOD JUUUL gumman!!

Fick ditt jättefina julkort, tack så hemskt mkt! Det verkar som om du fick ihop en traditionell jul, jag och jocke hade det lite svårare när vi firade jul i Sydney för ett par år sedan, trots att Australiensarna också firar jul =) hehe. Det kändes mer sm midsommar med värmen =P ...Så då antar jag att ni heller inte har jullov, det suger ju! Jag njuter för fullt av mitt nu, vill inte tillbaka till skolan nu!

Men god fortsättning och hoppas ni får en fin nyårsafton! puss puss // Emelie

Anonymous said...

Ja, jag ser och väldigt stolt över att kunnat bidra till att er julgran blivit så fin!!! Hur hade ni på Nyårsafton? Och strax är det någons FÖDELSEDAG!!! Blir det några paket, tror du?..

Stor kram och "ljudliga ljuvliga" pussar från oss! Mamma