Friday 27 February 2009

Time is running out

Har flyttat ut ur min lägenhet i Shugakuin och in hos Tua. 

Det känns både :D och D:

Jag har en fantastisk halv-schizofren emoticon på mobilen som beskriver känslan perfekt, men då jag inte kan överföra den till datorn får ni helt enkelt föreställa er. Men att plötsligt inte ha en nyckel till stället jag bott på ett år var definitivt D: Ingen tvetydighet där. Fast utflyttning innebär ett steg närmre transmongoliska, och ett steg närmre hem till alla jag saknar. Vilket är :D, förstås.

MEN (cue Beethovens nionde), jag har också bara tre veckor kvar i Japan. D:

Jag ska försöka att inte stressa sönder de sista veckorna här. Huvudet har liksom varit fullt av hovslag och trumpeter och en skallande röst som i tid och otid dånar: "TRE VECKOR, DU HAR BARA TRE VECKOR." Men som Lisa påpekade: hade jag varit på semester i Japan så hade tre veckor varit rätt lång tid. It's all about perspective, man. 

Så nu delar jag alltså en lägenhet med två flickor, och förutom att jag har upptäckt att Lisa är en bed-hogger som stjäl kuddar (jag blänger på henne), så är det total tumme upp! Jag älskar flicklägenheter. Det doftar alltid lite svagt av vanilj och schampo och rosa saker. <3
Och vi flyttade ju in först igår, så vi har inte gått varandra på nerverna än heller. Får se hur det blir i slutet av den tredje veckan. Men jag är försiktigt positiv. Kan man sitta en förmiddag med varsin laptop i knät och dela det trådlösa nätverket och le upp mot varandra lite då och då, liksom, då kommer det nog lösa sig. Häh. Lika barn leka bäst.

2 comments:

Unknown said...

Stressa inte, Pen. Din Lisa har rätt; it really is all about perspective. Följ hennes fingervisning och låtsas som att det är semester. Det är ganska lätt: Var i nuet. Du är stressad för att du kanske tror att du missar något. Men med den inställningen missar du bara än mer. Relax. :)

Schlemm!

Anonymous said...

Det är lite tråkigt alltid när en längre period i ens liv håller på att avslutas och man har massor med praktiska att sköta dessutom...Men du är ändå där och förbereder en "intressant" tågresa, filmen om transibiriskan kan vi titta på tillsammans, efteråt. Jag vägrar att se den innan trots varma rekommendationer från vänner och bekanter (mest mogna kvinnor - mammor)...Nåja, jag hoppas att allt blir så bra som du vill att det ska bli, trots allt det tråkiga som hände. När du gör något klart, belöna dig själv ordentligt med något och vila. Sedan kan det vara dags att ta itu med nästa. Bra råd eller hur? Tänk om jag också skulle kunna följa dem istället för att bara köra på och göra helst tusen saker på en gång, utan vila.. Det blir härligt att prata med dig på helgen,lite "tjejsnack" kommer göra gott! Sköt om dig och puss! Mam