Monday 7 April 2008

Foto-spam 2

Ännu ett foto-spam. Från vår helt underbara helg. Sol, turism och cykel. Och ramen, onigiri, och grönt te. Perfektion, ungefär.
Första stoppet var Kinkakuji, ett gyllene tempel. Nyrestaurerat och nyförgyllt. Tydligen kunde man köpa sake med guld (för långt liv och hälsa) från templet under restaurationen. Borde ha kommit ett år tidigare, alltså.



Mera körsbärsblom och följaktligen bilder av oss där vi njuter av körsbärsblommen. Här är vi uppe i Haradani-en, efter den långa cykelturen i bergen.

Detta också från Haradani-en, men från restaurangen där vi tog oss vår ramen-lunch.



Början på vår vistelse vid Yasaka-jinja (tempelområdet) - här är beviset att japansk religion och alkohol går med tätt sammanflätade fingrar: alla vita tunnor är gåvor till templet, och bara sake. 
Körsbärsblom + alkohol = också sant. Japaner som njuter av blomstren med en (eller ett par) burk öl. 

Jag, Lisa och Yakuzan! Ser jag inte överlycklig och nöjd och ut?

Det såldes bläckfisk på spett överallt och japanerna åt det utan några som helst betänkligheter, och efter två öl vågade jag sälla mig till dem. Intressant, men ingen total hit.


1 comment:

Anonymous said...

Haha. Lupin III. Hoppas ni switchade nummer eller nåt sånt. Det är ju såna grejjer som kommer få in dig på THE DARK SIDE (dit du vill).
Haru kollat upp tatuering?? Fråga fråga! Vilket gäng? Hoppas du träffar flera alltså, dom verkar ju snälla. Ah, och glöm inte kolla svärden. Dom använder ju svärd.

Om du hittar nåt COOLT svärd/liten dolk som inte kostar så mycket, eller (ännu bättre) om du kan få nån Yakuza att ge dig en kniv (kanske använd?) så skulle jag dyrka dig 4ever.

Ehrm. Men ta det försiktigt, och fett nice att mushin passar så bra in Japanska ekosystemet. Du är som en lysmask som just tankat.

Peace out!