Sunday 20 April 2008

Krösus in the making

Bästa nyheten hittills:

Mitt stipendium har kommit! Och jag har lyckats öppna japanskt bankkonto! Detta, mina vänner, innebär att jag helt plötsligt har snuskigt mycket pengar. Så nu blir det snarast möjligt mobil, kamera och dator för hela slanten (eller, ja, en del av slanten i alla fall, för det är verkligen nästan lite oförskämt mycket pengar jag får här i början. Inte för att jag klagar, märk väl.)

Annat som hänt senaste veckan - i korthet.
  • har lärt mig rosta bröd i stekpannan
  • har lärt mig tillaga hyfsat goda saker av tofu (för det är svinbilligt)
  • har lärt mig äta svamp (för är också svinbilligt, och japansk svamp var faktiskt inte alls lika läbbig som svenska champinjoner (mat-tema much?))
  • åt pannkakor (Lisas hemmagjorda. Omg, Mamma Lisa, eller vad?) och det lättaste sättet att äta visade sig vara med pinnar. Kände mig nästan som en landsförrädare.
  • har haft min första riktiga utekväll här i Japan. med öl (Kilkenny!), plommonvin, och, yes, you know it, tequila. Behöver det nämnas att det var Great Success? (förutom att vi var en del möra dagen efter.)
  • har lärt mig att cykla i regn. Med ett krampaktigt grepp om styret i ena handen och ett paraply i andra. Det må låta simpelt, men det är förrädiskt vingligt. Jag åkte in i ett flertal väggar och hade sönder mitt paraply första gången jag försökte mig på det. Not Quite So Great Success. Men nu har jag ett nytt (och finare!) paraply och kan cykla till och från skolan, även i regn, utan några som helst problem. Mina l33t ninja skillz är i utvecklande. Snart har jag bemästrat näktergalsgolven också. Word.
Ok, that's all folks. För idag.

3 comments:

Pa said...

A kerékpárbaleset a tequila-est után volt? :)

Anonymous said...

faen alltså. Japan fett bra. Jag öppnade upp din dator nyligen, så jag har massa musik nu. Och massa GG och shit. Nostalgi, eller vad?

Du vet, när jag skrev i mejlet att det inte var bråttom med svar så menade jag inte att du skulle svara i person sen i augusti när du kommer hem. ;)

Men fett med pengarna. Se till att köpa bra grejer, fråga nån techie-japan.

squid!

Anonymous said...

Jag visste inte att man kan ha så mycket kul med en cyckel och ett paraply och nån droppe regn... Nja, vi har olika smak, vi, humans. Du lär dig många nya färdigheter, kommer jag att känna igen dig?.. Japan verkar vara ett toppen land, man lagar mat där, dricker lite (mycket) plommonvin och diverse, typ öl, tequila, etc, och just det, cycklar lite i regn. Tja, livet verkar vara ganska schysst där, mina Fellowmen. Fast, för min egen del, gillar jag mer solsken särskilt när jag cycklar, men detta är min egen uppfattning. Schysst med pengar även om du lär använda en hel del av dem för att betala av dina skulder till "mamma Lisa". Kul att du äntligen fick pengarna som sagt. Jag skickar paketet imorgon. Har du fått mitt senaste mail(24)? Puss